Functieomschrijving

Drinkwater specialist Inspectie Leefomgeving en Transport

Functieomschrijving

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is het bevoegd gezag voor de 10 drinkwaterbedrijven in Nederland en de circa 250 bedrijven die zelf drinkwater aan derden leveren. Denk aan campings die ver weg liggen van het vaste leidingnet. Als drinkwater specialist geef jij beschikkingen, zoals goedkeuringen en ontheffingen, af aan deze partijen. Je werkt vanuit Utrecht.

Wat ga je doen als drinkwater specialist

Jouw takenpakket? Dat is divers. Je beoordeelt aanvragen die te maken hebben met de drinkwaterproductie en -kwaliteit, waaronder risicoanalyses en meetprogramma’s. Daarnaast bepaal je de voorwaarden voor toelating van nieuwe zuiveringstechnieken. Ook voer je (voor)overleg met de drinkwaterbranche. Bijvoorbeeld over de uitvoering van leveringsplannen en verstoringsrisicoanalyses. Tijdens al je werkzaamheden werk je nauw samen met deskundigen van het RIVM.

Daarnaast ben je nauw betrokken bij beleidsmatige ontwikkelingen. Je denkt mee over hoe we deze het beste kunnen vertalen naar de praktijk. Uiteraard houd je in je adviezen rekening met bestuurlijke, departementale en maatschappelijke belangen. Op basis van je senioriteit zet je, samen met (toezicht)collega’s, een heldere inhoudelijke en strategische koers uit. In het verlengde hiervan speel je ook een rol bij het voorbereiden van de bijbehorende inhoudelijke verandering van ons werk. Zo denk je mee over de benodigde aanpassing van onze interne processen en ons digitale vergunningensysteem.

Naast je primaire taak als specialist drinkwater voor drinkwaterbedrijven voer je, na een inwerkperiode, ook taken uit in het kader van vergunningverlening aan Rijkswaterstaat (waterwet en ontgrondingen) en rondom de Luchthavenindelingsbesluiten van Schiphol en Lelystad (beoordeling bijzondere omstandigheden).

Hoe ziet je inwerktraject eruit?

Je tijd bij ons start met een intensief inwerktraject waarin je kennismaakt met de ILT, je afdeling en je collega’s. Dit inwerktraject vindt momenteel grotendeels online plaats; zodra het mogelijk is, organiseren we ook fysieke bijeenkomsten. Binnen het team krijg je een buddy toegewezen. Deze collega werkt je in en beantwoordt al je vragen.

Functie-eisen

Functie-eisen

- Je hebt wo-niveau. - Je hebt ruime inhoudelijke ervaring op het gebied van drinkwater(productie) en bent in staat om relevante kennis waarover je nog niet beschikt snel op te pakken. - Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van drinkwater. - Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands.

Naast deze eisen herken jij jezelf in het volgende

Je bent gedreven om zaken aan te pakken en resultaat te boeken. Dankzij jouw overtuigingskracht neem je betrokkenen probleemloos mee in bepaalde beslissingen. Je duidt risico’s en bedenkt oplossingsrichtingen die passen binnen de afgesproken kaders. Continu ben je je bewust van je eigen positie en rol; daardoor handel je met gezag en lef. Het overbruggen van belangentegenstellingen in een bestuurlijk krachtenveld gaat jou goed af. Net als het opbouwen van een stevig netwerk. Uiteraard ga je integer om met de vertrouwelijke gegevens die je onder ogen krijgt.

Informatie

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 13 Maandsalaris: Min €4.281 – Max. €6.419 (bruto) Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Contractduur: NTB Minimaal aantal uren per week: 32 Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Solliciteren

Bijzonderheden

Heb je interesse? Je kunt reageren op deze vacature tot 12 november 2021..
Als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek vragen we je een e-assessment te maken. Dit is geen selectie-instrument, het rapport dat uit het assessment volgt is bedoeld als input voor het gesprek.
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces. Een (online) voorselectietest en het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.
Normaal gesproken is je standplaats Utrecht. Momenteel werken wij vanwege de coronamaatregelen grotendeels vanuit huis.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Digitaal solliciteren

Inspectie Leefomgeving en Transport nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Technisch Specialist Constructies
Teamleider Water
TERUG NAAR OVERZICHT
SOLICITEER DIRECT