Functieomschrijving

Als teamleider Water beweeg jij met jouw team richting ontwikkelend beheer, waarbij jij de vervangingsinvesteringen die je doet in het beheer, benut om de stad daadwerkelijk te verbeteren en klaar te maken voor de toekomst.

Binnen BOR houdt de groep Water, Riolering en Gemalen zich bezig met het opstellen en uitvoeren van beleid op het gebied van water. Denk aan het opvangen van regenwater, het afvoeren van afvalwater via riolering. Het reguleren van grondwaterstanden en beheer van sloten en wateren die bij de gemeente in onderhoud zijn. Hierbij is het essentieel het water- en rioleringssysteem zo in te richten dat we de stad voorbereiden op de klimaatverandering. De groep WRG is verantwoordelijk voor het beleid, de hieruit voortkomende investerings- en onderhoudsprogramma’s en de uitvoering hiervan.

Voor de groep Water, Riolering en Gemalen betreft één van de grote uitdagingen om de jaarlijkse rioolvervangingen de komende jaren stapsgewijs te vergroten en gelijktijdig ook nog klimaatbestendig en circulair uit te voeren. En daarnaast om er in alle bouwplannen en herinrichtingen vanwege klimaatverandering voor te zorgen dat we voortaan anders met het water om gaan. Het team zoekt hiervoor de verbinding met andere organisatieonderdelen om zo gezamenlijk aan de grote integrale opgaven van Utrecht te werken. Ga jij dit verder met ons uitbouwen?

Dit is je werk

Als teamleider ga je te werken bij de groep Water, Riolering en Gemalen van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (een groeiende afdeling van 130 medewerkers verdeeld over 4 groepen).

Jij bent verantwoordelijk voor het aansturen van het Team Beleid en Programma. Dit team van ca. 25 zeer gedreven vakgenoten, is verantwoordelijk voor het bepalen van de beleidskaders (zowel strategisch, tactisch als operationeel), het opstellen en bijsturen van meerjarenprogramma en jaarprogramma’s, de inbreng van water in de voorfase van de ruimtelijke plannen en de voorbereiding van de eigen vervangingsinvesteringsprojecten.

Wij zoeken een collega die met dezelfde motivatie en net zoveel plezier verder wil bouwen aan een toekomstig bestendig team dat de grote opgave van de komende jaren aankan en de leefbaarheid van de stad bewaakt. Je coacht en faciliteert de medewerkers, zodat zij met hun kennis, kwaliteiten en talenten hun werk zo goed mogelijk en met plezier kunnen doen.

Je hebt verschillende managementstijlen in huis en zet deze op het juiste moment in.

Voor de (senior) beleidsmedewerkers en de adviseurs binnen het team kun je (tot op zekere hoogte inhoudelijk) fungeren als sparringpartner.

Een team optimaal laten presteren is je doel. Als teamleider draai je je hand er niet voor om adequaat op te treden bij knelpunten en ben je niet bang om op cruciale momenten je verantwoordelijkheid te nemen. Je denkt mee over de teamontwikkeling, waarbij de doorontwikkeling van de afdeling en bevlogenheid in ons werk hand in hand moeten gaan.

Dit bieden we je

We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit bevlogen collega’s, een goede werksfeer, een inhoudelijk interessante job met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en een uitdagende set verantwoordelijkheden. Tegelijk hoort daar een passend salaris bij. Onderstaand vind je ons aanbod, kijk gerust ook even verder op de onderstaande link voor de rest van de voorwaarden. We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.

- Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de €4279,- en €5872,- (salarispeil 1 oktober 2020). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. - We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk voor onze medewerkers. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om op verschillende locaties en thuis te werken. De uitvalsbasis van de dienst Stadsbedrijven is de Tractieweg 2. - Zelfstandigheid en een belangrijke mate van autonomie in de functie spreekt voor zich bij de gemeente Utrecht. - We bieden een arbeidsovereenkomst van 1 jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. - Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris. - Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.

Functie-eisen

Dit vragen we van je

- Je hebt aantoonbaar WO werk en denkniveau en je hebt aantoonbaar een aantal jaren leidinggevende ervaring. - Je bent ondernemend, omgevingsbewust en kunt goed overzicht houden bij verschillende belangen, visies, wensen en mogelijkheden. - Je hebt voldoende kennis en ervaring met het werkveld van het stedelijk Water om hierover te kunnen sparren met je collega’s. - Communicatief gezien ben je een kei. Mensen typeren je in je rol als een flexibel, daadkrachtig en resultaat­gericht persoon. - Je hebt een duidelijke visie op het speelveld waarin je actief bent en kunt dit overdragen op je teamleden, maar ook op andere teams binnen de organisatie waarmee regelmatig wordt samengewerkt. - Wanneer Je ervaring hebt met een politiek gestuurde organisatie en het besluitvormingsproces daarbinnen is dat een pré. - Je bent in staat om je, rekening houdend met de belangen van de afdeling, dienstbaar op te stellen aan grotere stedelijke doelstellingen.

Informatie

Dit is handig om te weten

Ben je naar aanleiding van het bovenstaande al enthousiast geworden?

We wachten dan tot 10 november a.s. op jouw reactie met CV en een ijzersterke motivatiebrief. De eerste ronde gesprekken staat gepland op 16 november van 13.00-17.00 uur. De tweede ronde gesprekken staan gepland op 19 november van 9.00 – 11.00 uur.

Solliciteren

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie en wil je graag een koffiemoment inplannen? Neem dan even contact op met Julia Donkers Groepshoofd, water riolering en gemalen, 06 220 973 92. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Eddy Marques Senior Corporate Recruiter, 06 – 462 666 34.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.

Na je reactie laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen hebben wij onze sollicitatieprocedures aangepast. We maken zoveel mogelijk gebruik van video bellen voor de sollicitatiegesprekken. Op die manier kunnen we jouw sollicitatie zo goed mogelijk door laten gaan. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

Drinkwater specialist
Beheerder Drinkwaterinstallaties
TERUG NAAR OVERZICHT
SOLICITEER DIRECT