Functieomschrijving

CEO Tauw Henrike Branderhorst: “De vitale functies van ons waterkeringssysteem komen door de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer onder druk te staan.” Daarom zoeken wij een: Technisch manager Waterveiligheid Als technisch manager ben je bij ons actief als meewerkend voorman in projecten voor de versterking van waterkeringen en brede waterbouw projecten. Je werkt nauw samen in een multidisciplinair kernteam en hebt de verantwoordelijkheid over de technische resultaten die tot stand komen in jouw waterveiligheidsteam. Bovendien draai je jouw hand niet om om jouw team bij te staan in de inhoudelijke advisering en/of sparring over aan te houden redeneerlijnen op grond van het BOI. Projecten bevinden zich in de verschillende fasen van het HWBP en in verschillende samenwerkingsvormen met markt en overheidspartijen.

Je werkt meestal in multidisciplinaire teams tegelijk aan meerdere projecten en in een enkel geval zelfstandig aan specifieke vraagstukken. Daarnaast stel je je op als sparringpartner voor collega’s en begeleid je (inhoudelijk en procesmatig) medioren en junioren.

We hebben de gezamenlijke ambitie om topspeler (gevraagde en landelijk erkende adviseur) te blijven op het gebied van waterveiligheid en stappen te zetten op het gebied van data- en gegevensverwerking, zodat we onze dienstverlening nog verder kunnen versterken. Binnen het bredere team speel jij een belangrijke rol om deze ambitie blijvend waar te maken.

Binnen TAUW zijn circa 60 medewerkers actief in het werkveld waterveiligheid waarvan circa 20 medewerkers actief bezig zijn met faalmechanismen (toetsing/ontwerp).

Een greep uit projecten die we momenteel hebben lopen Toetsing en beoordeling: Brabantse kanalen (RWS) 200 km primaire kering (WSRL)

Verkenningsfase/Planuitwerkingsfase/Realisatiefase: Stadsdijken Zwolle (WDOD) Stad Tiel (WSRL) Meanderende Maas (Aa en Maas) 7 Kunstwerken (HHNK) Waterwerken Zoutkamp (NZV)

Over TAUW TAUW is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en het haalbaar maken van duurzaamheid. Met 1.200 toegewijde professionals geeft TAUW dagelijks vorm aan een vitale leefomgeving. Vanuit onze kernwaarden Care, Connect en Improve krijg je de ruimte om jouw idealen, ideeën en oplossingen te verbinden aan onze ambities.

It’s not just a daily job, it’s…

… a living ambition

Functie-eisen

Wat is jouw profiel? Je hebt jouw sporen verdiend in waterveiligheidsprojecten en de bredere waterbouw in verschillende projectfasen. Je hebt overzicht over het bredere projectbelang met oog voor de benodigde technische kwaliteit en stelt je van nature op als vraagbaak en coach voor jouw naaste collega’s. Geotechnische kennis en rekenvaardigheden is een pré.

En:

- Je bent bekend met de nieuwe normering en het ontwerp- en beoordelingsinstrumentarium (OI2014 en WBI2017) en bent bereid mee te denken in de ontwikkeling van het BOI. - Minimaal 8 jaar werkervaring in relevante waterveiligheidsprojecten - Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk - Je bent een echte teamspeler.

Informatie

Wat TAUW je biedt Je werkt in een inspirerende en dynamische omgeving, waarbij je omringd wordt door collega’s die vanuit hun intrinsieke motivatie werken aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving. Naast een uitdagende functie bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s:

- Marktconform salaris en uitzicht op een vast dienstverband; - 32 vakantiedagen (op basis van een 40-urige werkweek) en de mogelijkheid om extra verlof te kopen; - Flexibele werktijden en een goede werk/privébalans met de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken; - Mogelijkheid om te participeren in TAUW door het kopen van aandeelcertificaten; - Voor coaching, begeleiding en opleidingen om jezelf te blijven ontwikkelen (hebben we onze eigen TAUW University). Graag onderzoeken we samen met jou hoe we jouw talenten optimaal kunnen inzetten.

Solliciteren

Heb je vragen en wil je even bellen of mailen?
Als je meer informatie over de functie wilt of over TAUW in het algemeen, neem dan gerust contact op met Gustav Egbring (teammanager waterveiligheid) of Coen Riemslag (projectmanager waterveiligheid).
06-10 01 91 98 of gustav.egbring@tauw.com
06-10 88 44 84 of coen.riemslag@tauw.com

Zij maken graag een afspraak voor een (digitale) kop koffie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Adviseur Stedelijk Water
Senior adviseur waterbodem
TERUG NAAR OVERZICHT
SOLICITEER DIRECT