Functieomschrijving

Technisch Specialist Constructies 32-36 uur | Zwolle

In onze opdracht om mobiliteit en transport over provinciale wegen en vaarwegen mogelijk te maken is de stabiliteit, kwaliteit en veiligheid onze kunstwerken (viaducten, duikers, bruggen, etcetera) en waterbouwkundige constructies van essentieel belang. Heb jij het inzicht hoe we dat in beeld hebben, houden en waar nodig aanpakken? Wil jij samen met een gedreven team een moderne beheerstrategie vormgeven? Dat kan als Specialist beheer civiele constructies!

Wat ga je doen? Als specialist beheer civiele constructies ben je voor alle provinciale kunstwerken (bruggen, viaducten, tunnels en duikers) en waterbouwkundige constructies verantwoordelijk voor de constructieve veiligheid. Met jouw expertise geef je invulling aan monitoring, inspectie, (her)berekeningen, en een risico gestuurd meerjarenprogramma. Jij bent de constructeur waar wij op bouwen.

Als specialist beheer civiele constructies werk je veel samen met de experts en adviseurs van de wegen en beweegbare kunstwerken en (vaar)wegen. Door technische ontwikkelingen zijn er veel mogelijkheden om op een slimme manier de benodigde gegevens in te winnen. Daarnaast neem je toekomstige ontwikkelingen uit het vakgebied mee in je afwegingen en zoek je kansen voor het toepassen van innovaties. Zo werk je samen met je collega’s aan een onderbouwde programmering voor ons hele beheer. Dit doe je met de principes van assetmanagement. Ook adviseer je de toezichthouders op dagelijks onderhoud en onze projectteams over vragen bij vervanging, renovatie of onderhoud van de kunstwerken.

Je belangrijkste taken zijn:

- Opstellen, uitbesteden, en begeleiden en inhoudelijk toetsen van constructieve berekeningen conform de NEN-EN 8700 en de NEN-EN 1990; - Analyse van ingewonnen data en samen met onze databeheerders beheren van deze gegevens; - Adviseren over het meerjarig onderhoud en vervanging van kunstwerken en waterbouwkundige constructies in onze meerjarenplanning; - Adviseren over het monitoren, versterken of vervanging van vooral vaste kunstwerken. Daarnaast zal je ook bezig zijn met stalen en waterbouwkundige constructies; - Het inhoudelijk beoordelen van aanvragen voor exceptioneel transport over de weg en het versnellen van deze analyses; - Vanuit beheer stellen van kaders en randvoorwaarden voor onze uitvoeringsprojecten en het toetsen hierop bij oplevering of afwijkingen; - Volgen van innovaties, ontwikkelingen in het vakgebied en verkennen van de kansen voor toepassing in Overijssel.

Over de eenheid Je gaat aan de slag in het team Ontwikkeling & Expertise binnen de Eenheid Wegen en Kanalen. Het team bestaat uit 40 collega’s van experts, adviseurs, juristen en beleidsontwikkelaars. Je werkt ook veel samen met collega’s uit andere teams die werken aan projecten, contracten of dagelijks onderhoud van de kunstwerken.

Het team maakt deel uit van de eenheid Wegen en Kanalen, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid draagt bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Er wordt gezorgd voor een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de eenheid verantwoordelijk voor bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden. De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Programmamanagement, Investeringen & Realisatie, Assetmanagement & Bodemsanering, Ontwikkeling & Expertise, Vaarwegbeheer & Installaties en Wegbeheer & Verkeer. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Functie-eisen

Wat breng jij mee? We zoeken iemand met een brede ervaring rondom de constructieve aspecten van civiele constructies en affiniteit met het beheren hiervan. We werken aan het modernste digitale data-beheersysteem en zoeken altijd naar nieuwe vormen van beheer en samenwerking met de markt. Ons team kenmerkt zich door gedrevenheid en eigenaarschap op en voor de assets en betrokkenheid bij elkaar. Je werkt daar graag aan mee om samen integraliteit te bewaken. Je ziet de risico’s die de vereiste prestaties in gevaar kunnen brengen. Je bent in staat om de beheervoorwaarden, eisen en wensen vanuit het team te formuleren en voor nieuwe objecten uit te dragen.

Daarnaast vragen we:

- Aantoonbare ervaring in het toetsen van assets en projectdossiers; - Aantoonbare relevante ervaring, minimaal 3 jaar in een verantwoordelijke rol in het beheerproces van constructies; - Aantoonbare ervaring in projectmatig werken; - Minimaal een afgeronde hbo-opleiding Civiele techniek/constructies; - Je hebt ervaring met het opstellen, uitbesteden en begeleiden van diensten; - Aantoonbare kennis en inzicht in de NEN 2767 en ISO 55000 is een pré, net als een geldige VCA-VOL.

Het borgen van kwaliteit van kennis is een belangrijk aspect in jouw werk. Tijdens je werk lever je een bijdrage aan het verbeteren van je vakgebied. Je bent gewend, en ziet het als uitdaging om continu te verbeteren en nieuwe ontwikkelingen en innovaties in jouw vakgebied te beoordelen op kansen, hierin te adviseren en waar mogelijk toe te passen.

Informatie

Wij bieden Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal € 3.506,28 Euro en maximaal € 5.008,99 Euro (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Provincie Overijssel is beoordeeld als World-class Workplace. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we dan ook zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Solliciteren

Geïnteresseerd?

- Het 1e sollicitatiegesprek is op 15 november 2021 in de ochtend 15 nov 2021.
- Het 2e sollicitatiegesprek is op 15 november 2021 in de middag 15 nov 2021.
- Het arbeidsvoorwaardengesprek is op 17 november 2021 17 nov 2021.

Meer weten?
Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal teamleden. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via werkenbijprovincie@overijssel.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 8 november 2021 (maak gebruik van de sollicitatieknop op deze pagina).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Directievoerder oppervlakte- en grondwater
Drinkwater specialist
TERUG NAAR OVERZICHT
SOLICITEER DIRECT